به گزارش خبرگزاری حوزه، کنفرانس"فرهنگ ایرانی و دنیای غرب"از سوي رایزنی فرهنگی ایران در پاریس با حضور و سخنراني " توماس فلیشی"، استاد فرانسوی در حوزه ژئوپلیتیک و مسائل خاورمیانه برگزارشد.
برپایه این گزارش به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این کنفرانس که با حضور تعدادی از ایرانیان و فرانسویان علاقمند به مباحث مربوط به ایران در رايزني فرهنگي كشورمان در پاريس برگزار شد، "توماس فلیشی" به معرفی دو کتاب اخیر خود درباره ایران، تحت عنوان "ایران ورای اسلامگرایی" و "چین، ایران و روسیه: یک امپراطوری مغولی جدید" پرداخت و دیدگا ههای خود را در خصوص فرهنگ ایرانی و تعاملات دنیای غرب با ایران ارائه نمود.
وي در ابتدا، ضمن اشاره به قدمت تمدن و غنای فرهنگی ایران، این کشور را آینه شرقی فرانسه دانست و اظهار داشت: ایران همواره و در حال حاضر نیز مرکز توجه دنیای غرب محسوب شده است و این بدین خاطر است که ایران قلب انرژی دنیا را تشکیل می دهد و از سوی دیگر تشیع مرکز نوآوری در دنیای اسلام به شمار می رود.
به اعتقاد فلیشی، ایران، چین و روسیه می توانند محوریت یک امپراطوری قدرتمند جدید را تشکیل دهند چرا که علاوه بر دارا بودن دیدگاه ها و منافع مشترک، از طریق سازمان همکاری شانگهای نیز با یکدیگر همکاری و تعامل نزدیک دارند.
فلیشی همچنین با اشاره به جایگاه ممتاز ایران در دنیای فارسی زبانان امروز دنیا، اعلام نمود که امروز تمامی کشورهای فارسی زبان دنیا در سازمان شانگهای عضویت دارند.
وی نقطه ضعف این امپراطوری جدید مرکب از چین، روسیه و ایران را کاهش جمعیت آنها اعلام نمود و اظهار داشت: کاهش تعمدی جمعیت در این سه کشور می تواند آسیب های جدی بر قدرت سیاسی و جایگاه جهانی آنها وارد آورد.
به اعتقاد فلیشی، اسراییل از بمب اتمی ایران هراس ندارد بلکه از ظهور قدرت اقتصادی و نفوذ سیاسی آن بیمناک است.
در ارتباط با روابط فرانسه با ایران نیز، فلیشی اظهار داشت: فرانسه واقعیت های ایران را در دهه های اخیر نادیده گرفته است و بیشتر پیرو سیاست قدرتهای جهانی در ارتباط با ایران بوده است.
به نظروي، ایرانیان همواره فرانسه را کشوری فرهنگی تلقی کرده اند ولی به خاطر مواضع اخیر سیاسی نادرست فرانسه و همسویی آن با آمریکا، چهره فرهنگی فرانسه نزد ایرانیان بطور جدی مخدوش شده است.
فلیشی در خصوص جهانی سازی غربی که به دنبال یکسان سازی فرهنگی جوامع مختلف می باشد، گفت: امروز این روند با مشکلاتی اساسی مواجه شده است و ما بزودی شاهد فروپاشی این نوع از جهانی سازی و ظهور مجدد هویتهای فرهنگی خاص خواهیم بود و جوامعی که در این پروژه جهانی سازی همچنان به هویت فرهنگی خود پایبند مانده اند، پیشتاز خواهند بود و از لحاظ زمانی جلوتر از دیگران قرار خواهند گرفت.
در انتهای این کنفرانس، شرکت کنندگان به طرح سئوالات خود در خصوص مطالب مطرح شده پرداختند که فلیشی نیز پاسخهایی را در جواب این سئوالات ارائه نمود.